Selecteer een pagina
De keuze voor open of gesloten verbranding is van groot belang. ‘Open verbranding’ wekt misschien de indruk dat we het over een open haard hebben, zonder ruit, maar dit is niet het geval. Een open verbranding is namelijk de benaming voor het systeem waarbij de lucht voor de verbranding uit de ruimte gehaald waar de haard of kachel staat en via één klassiek schoorsteen afvoerkanaal de rookgassen worden afgevoerd.
Hierbij is het van belang dat de bestaande schoorsteen door gans de woning loopt, Een bestaande schoorsteen in een achter of bijgebouw geeft bijna altijd problemen op vlak van rookgasafvoer. Het risico dat de TTB – beveiliging geactiveerd wordt is reëel. Ondanks dat er vele jaren voorheen wel een gaskachel functioneerde. Maar deze had niet de nu verplichte veiligheid op de afvoer van de rookgassen (TTB – beveiliging).

De oplossing ligt bij gashaarden met gesloten verbranding, die net als de NIEUWE GENERATIE gasboilers en gas CONDENSATIE ketels hun verbrandingslucht halen rechtstreeks van buiten.

Het VLT/VGA (verbrandingslucht/verbrandingsgasafvoer) systeem kan via een concentrisch kanaal (buis in buis) RECHTSTREEKS naar buiten, maar kan ook door voering van de bestaande schoorsteen waarbij de schoorsteen zelf dienst doet als luchttoevoer.